hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yahudiler Netanyahu'ya karşı! ''Bırakın Gazze yaşasın''

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'de Kongreye konuşmaya hazırlanıyor. Amerikalı Yahudiler, Netanyahu'yu protesto etmek için Kongre binasına girdi. Üstlerinde "Yahudiler İsrail'i Silahlandırmayı bırakın diyor" yazan protestocular hemen gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KONGRE BİNASINA GİRİP OTURMA EYLEMİ YAPTI

    Üstlerinde "Yahudiler, İsrail'i Silahlandırmayı Bırakın Diyor" yazan tişörtlerle Kongre binasına girdiler ve oturma eylemi düzenleyerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya "Gelme" dediler.

    Yahudiler Netanyahuya karşı Bırakın Gazze yaşasın

    Amerikalı Yahudiler tepkilerini gösterdi. Başbakan Netanyahu'nun Kongre'de yapacağı konuşma öncesi Amerikalı Yahudiler Kongre binasına girdi. Netanyahu'nun konuşmasını, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve ABD'nin desteğini protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    300 GÖSTERİCİ TERS KELEPÇEYLE GÖZALTINA ALINDI

    Protestocular önce "Soykırımı Durdurun" ve "Bırakın Gazze Yaşasın" pankartları astı. Kongre polisi, göstericilerin etrafında çember oluşturdu ve protestocular ters kelepçeyle apar topar gözaltına alındı. Amerikalı Yahudiler, 300'ü aşkın kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

    Yahudiler Netanyahuya karşı Bırakın Gazze yaşasın

    Polis, gösterinin “Yasa dışı” olduğunu söyledi. Açıklamada "Kongre binalarında gösteri yapılmasına izin verilmiyor. Yasal olarak içeri girenlere gösteriyi sonlandırmalarını, yoksa tutuklanacaklarını söyledik. Durmadılar, biz de onları tutukluyoruz” ifadeleri kullanıldı.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow