hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Wagner lideri nerede? Prigojin’i taşıyan uçak Belarus’a indi mi?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Rus paralı asker grubu Wagner’in başlattığı isyanın bastırılmasının ardından, grubun başındaki Prigojin'in nerede olduğu sorusu yankılanıyor. Dün Telegram’dan 11 dakikalık ses kaydı paylaşan Prigojin’in nerede olduğu henüz bilinmiyor ancak gözler Belarus’un başkenti Minsk yakınlarındaki bir askeri üsse iniş yapan özel uçağa çevrildi. Rus basınında yer alan o iddiaları CNN TÜRK canlı yayınında Gazeteci Siyamend Kaçmaz aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'daki isyanın başındaki isim Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in nerede olduğu tartışılırken, gözler bütün olayların cereyan ettiği Rostov şehrinden kalkış yapıp Belarus’un başkenti yakınında sabah 07.40 sularında askeri bir havalimanına indiği iddia edilen özel uçağa çevrildi.

    CNN TÜRK canlı yayınında Gazeteci Siyamend Kaçmaz, kuyruk numarası da paylaşılan özel uçağa ilişkin Rus basınında yer alan iddiaları aktardı:

    Wagner lideri nerede Prigojin’i taşıyan uçak Belarus’a indi mi

    “Prigojin’in olduğu iddia edilen bir özel uçağın, bu sabah saatlerinde Rostov’dan Belarus’un başkenti Minsk yakınlarında bir yere indiği belirtiliyor.  Hatta uygulamalardan bir tanesinde uçakla ilgili görüntüler de paylaşıldı. RA-02795 kuyruk numaralı özel bir uçağın, bu sabah Minsk yakınlarında özel bir askeri havalimanına indiği belirtildi. Yaklaşık 10-20 dakika sonra da benzer bir özel iş uçağının da St. Petersburg’dan kalkarak Minsk’in aynı havalimanına indiği ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu Rus medyasında yer aldı, özellikle Kommersant gazetesi bununla ilgili bilgi verdi. İlginç olan bir detaysa, kuyruk numarasını verdiği uçağın daha önceki dönemlerde Prigojin tarafından kullanılan bir uçak olduğu ifade edildi. Batı yaptırımlarına maruz kalan bir uçak olduğu ifade ediliyor. “

    SUÇLAMALAR DÜŞÜRÜLDÜ

    Öte yandan Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Wagner paralı asker grubu hakkındaki 'silahlı isyan' davasının kapatıldığını duyurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow