hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vietnam’da Yagi tayfununda bilanço ağırlaşıyor: 59 ölü

    KAYNAKCNN TÜRK

    Vietnam'da son 10 yılda bölgede etkili olan en güçlü tayfunlardan biri olarak tanımlanan Yagi tayfunu nedeniyle Phu Tho eyaletindeki nehir taştı. Nehrin taşmasıyla da köprü çöktü. Tam da o sırada köprüye girmek üzere olan şoför, kamyonuyla birlikte nehre düştü. Neyse ki şoförün durumu iyi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önce Filipinler, Çin ve son olarak Vietnam'da etkili olan süper tayfun felaketinde Phu Tho eyaletindeki Kızıl Nehir taştı. Nehrin taşmasıyla, nehrin üzerindeki çelik köprü çöktü. Tam da o sırada köprüye girmeye hazırlanan şoför, kamyonuyla birlikte nehre düştü. O anlar arkadaki sürücüler tarafından kayda alındı.

    Vietnam’da Yagi tayfununda bilanço ağırlaşıyor: 59 ölü

    Asya ülkesi Vietnam'da etkisini gösteren süper tayfun nedeniyle meydana gelen aşırı yağışlar sele ve toprak kaymasına yol açtı. En az 59 kişi hayatını kaybetti, yüzlercesi ise yaralandı.

    Bölgedeki evlerin su altında kalmasıyla yaklaşık 50 bin kişi tahliye edildi. Başkent Hanoi de dahil olmak üzere 12 eyalette okullar tatil edildi.

    Vietnam’da Yagi tayfununda bilanço ağırlaşıyor: 59 ölü

    Vietnam yönetimi, tayfunun etkisini gösterdiği bölgelerde yardım ve kurtarma operasyonları için harekete geçildiğini hem personel hem de asker görevlendirildiği duyurdu. Açıklamada, yaklaşık 110 bin hektarlık pirinç tarlasının su altında kaldığı bilgisi de paylaşıldı.

    Uzmanlar, tayfunun etkisini yitirmediğini söyleyerek uyarıda bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow