hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video | Kuzey Kore yeni deniz üssü kuruyor! Savaşa mı hazırlanıyorlar?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kore merkezi haber ajansı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un yeni bir deniz üssünün inşaatını denetlemeye gittiğini yazdı. Tarihi ve konumu belirtilmeyen teftişte, deniz üssünün önemi ve gelecekteki faaliyetlerine değinildi. Pyongyang yönetiminin bu adımı "savaşa hazırlık" olarak yorumlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un yeni bir deniz üssü inşası için hazırlıklara başladı. Hedef, söz konusu deniz üssünde büyük, modern su üstü ve su altı gemilerini kullanabilmek olacak. Kore merkezi haber ajansının aktardıklarına göre, Kim Jong-Un'un yeni bir deniz üssü için yaptığı hazırlık, olası bir savaşa yönelik kuvvetlenmek için yapılıyor.

    Kuzey Kore lideri, tesisi teftiş etmeden önce de bir silah fabrikasını ve subay eğitim okulunu ziyaret etti. Kim burada subayların yoğun alkışı ile karşılandı. Subaylara ve beraberindekilere, yeni inşa edilecek deniz üssünün önemi ve gelecekteki faaliyetlerinden bahsetti. Ancak bu ziyaretlere ilişkin herhangi bir tarih belirtilmedi.

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un geçtiğimiz yıl ABD, Japonya ve Güney Kore'nin ortak deniz tatbikatında ülkenin sularının nükleer savaş tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söylemişti. Pyongyang'ın şimdiki deniz üssü adımı ise söz konusu birliğe karşı bir yanıt olarak değerlendiriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow