hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Rusya'da Putin-Esad zirvesi: İşte sürpriz ziyaretin detayları!

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da Esad’ı kabul etti. İki lider Türkiye Suriye görüşmesini de ele aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı Kremlin'de ağırladı.

    Putin, "Bölgedeki durumun bir bütün olarak nasıl geliştiği konusundaki fikrinizle çok ilgileniyorum. Ne yazık ki, tırmanma eğiliminde bunu görüyoruz. Bu doğrudan Suriye'yi ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı. 

    Liderler Suriye sorununu ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarını konuştu.

    Esad, “Bu nedenle, bu ziyaretin zamanlaması ve bölgenizde Avrasya'da ve özellikle bölgemizde meydana gelen tüm olaylar, her gün hızlanan birçok karmaşıklık göz önüne alındığında bu toplantının tüm ayrıntıları, beklentileri ve bu sorunlarla yüzleşmek için olası çözümleri tartışmak için çok önemli olacağını düşünüyorum” sözlerine yer verdi. 

    Gazeteciler, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'a 'Esad ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında olası bir görüşmenin ele alınıp alınmadığını'  sorduğunda "Bütün bu konular dolaylı olarak ele alındı” yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görüşme, Türkiye-Suriye ilişkilerindeki normalleşmenin yeniden gündeme geldiği bir dönemde gerçekleşti. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, önceki gün yaptığı açıklamada “Rusya, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin onarıldığını görmek istiyor" demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow