hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | Olimpiyatların unutulanları… Paris polisi evsiz kampını daha boşalttı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı gerekçe göstererek mülteci ve evsiz kamplarını boşaltmaya devam ediyor. Sivil toplum kuruluşları tahliyelere tepki gösteriyor.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa’nın başkenti Paris’te polis turistlerin favori noktalarından, olimpiyat halkalarının etrafında barınmaya çalışan yaklaşık 200 mülteci ve 100 evsizi daha tahliye etti.

    “Kadınlar, çocuklar, bebekler her gün sokaklarda. Onlara ‘olimpiyatların unutulanları’ diyoruz. Otellerden çıkarıldılar, kamplarından çıkarıldılar. Paris’ten ayrılmak istemiyorlar çünkü burada bir hayatları var"

    Sivil toplum kuruluşları Fransız yetkililere tepki gösterdi.

    “Burada birçok evsiz var, onlarla birlik ve beraberliğimizi göstermek, barınma sorununa ve olimpiyatlar sürerken perde arkasında neler olduğunu göstermek için bir araya geldik. Bu insanlar barınmadan, haklarından yoksun bırakılmış. Bir kutlama var ama bu kutlama herkes için değil. Biz de sesimizi çıkartmak için buradayız, yaklaşık 250 kişiyiz"

    Paris'in olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya hazırlanarak geçirdiği son bir yılda binlerce mülteci ve evsizi çevre kentlere tahliye eden polis kuvvetleri sivil toplum kuruluşları tarafından sosyal temizlik yapmakla suçlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow