hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Kim Jong-Un hasta mı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Güney Koreli istihbaratı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un sağlık sorunları yaşadığını iddia etti. Kuzey Kore yetkililerinin tedavi için yurtdışında yeni ilaçlar aradığı öne sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güney Kore istihbaratından, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un sağlık durumuna ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Açıklamayı yapan Güney Koreli milletvekilleri, Kim’in sağlık sorunları yaşadığını ve rejimin, alternatif ilaçlar aradığını iddia ettiler.

    Kim'in 30'lu yaşlarının başından beri yüksek tansiyon ve diyabet belirtileri gösterdiği, böyle devam ederse büyük ihtimalle kalp hastalığına yakalanacağı iddia edildi. Milletvekilleri ayrıca Kim'in Kızı Ju Ae'nin halef olarak yetiştirildiğini de dile getirdi.

    Kim’in kilosu şu anda yaklaşık 140 kilogram. Bunun nedeni muhtemelen stres, yoğun sigara ve içki kullanımı. Odaklandığımız şey, Kuzey Kore'nin mevcut tıbbi imkanlarla, onun sağlığını yönetmekte zorluk çektiği yönündeki spekülasyonlar. Yeni tıbbi malzemeler aradıkları yönünde işaretler var. Kuzey Kore, Ju Ae'nin muhtemel bir halef olabileceğini ima ediyor ve onu yetiştirme sürecinde. Rejim, Kuzey Kore halkının onun hakkındaki düşüncelerini yakından izliyor"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki ülke arasındaki çöp balonu krizine de değinen milletvekilleri, Kuzey Kore'nin stratejisini değiştirdiği ifade ettiler.

    Kuzey Kore, çöp balonlarını yüksek nüfus yoğunluğu olan ve yüksek güvenlikli alanlara bırakarak yöntem değiştiriyor. Ayrıca Kuzey Kore'nin sınır bölgelerindeki gerginliği artıracağı ve hoparlörlere saldıracağı yönünde bir tahminimiz de var

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow