hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | İsrail’e giden ABD Genelkurmay Başkanı Brown: İran’a karşı daha iyi konumdayız!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hizbullah ile İsrail arasındaki gerilimin arttığı ve İran tehdidinin sürdüğü süreçte, ABD Genelkurmay Başkanı İsrail'de. İsrailli yetkililerle görüşen Amerikalı general, Hizbullah'ın misillemesinin ardından “Bölgesel savaş riski biraz azaldı ama İran hâlâ tehlike oluşturuyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hizbullah'ın İsrail’e misillemesinin ardından ABD Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Charles Q. Brown, İsrail gitti.  ABD Genelkurmay Başkanı Brown, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve mevkidaşı Herzi Halevi ile görüştü.

    Orgeneral Brown temasları sonrasında açıklama yaptı. İsrail ile Hizbullah arasındaki karşılıklı saldırıları ardından Orta Doğu’da kısa vadede daha geniş çaplı bir savaş riskinin bir miktar azaldığını, ancak İsrail’i vurmayı düşünen İran’ın hâlâ önemli bir tehlike oluşturduğunu söyledi.

    Brown, “Olacağını bildiğiniz iki şey vardı. Biri çoktan gerçekleşti. Şimdi ikincisinin nasıl sonuçlanacağına bağlı” dedi.

    Brown, ABD ordusunun İsrail’in ve Orta Doğu’daki kendi güçlerinin savunmasına yardımcı olmak için, İran’ın İsrail’e yüzlerce insansız hava aracı ve balistik füze fırlatarak büyük bir saldırı başlattığı 13 Nisan’dan daha iyi bir konumda olduğunu söyledi.

    ‘Daha iyi durumdayız. Nisan ayında yaptıklarımızı geliştirmeye çalışıyoruz’ diyen Brown, pazar günü Orta Doğu’da iki uçak gemisinin yanı sıra ilave F-22 savaş uçağı filosu bulundurma kararı aldıklarını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow