hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | İsrail Lübnan'a savaş mı açacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Lübnan'ı tehdit etmeye devam ediyor. Savaş kabinesi son kararını duyurdu, İsrail’in kuzeyi sakinlerinin evlerine dönmesi için her şeyi yapacakları kaydedildi. İsrail’de temaslarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu Temsilcisi Binyamin Netanyahu'yu Lübnan'a karşı daha geniş kapsamlı bir savaş başlatmaması konusunda uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savaş Kabinesi Toplantısı sonrası açıkladı. Hizbullah'ı bir kez daha tehdit etti;

    -          “Ülkemizi korumak, kuzeyde yaşayanları güvenli bir şekilde evlerine geri döndürmek ve basit bir kuralı yerine getirmek için her şeyi yapmaya kararlıyız. Kim bize zarar verirse, biz de onu incitiriz. Bu sabah Hizbullah'ın İsrail'e saldırma hazırlıkları yaptığını tespit ettik. Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile istişare ederek, orduya tehdidi ortadan kaldırmak için proaktif davranması talimatını verdik”

    7 Ekim sonrasında Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine yönelik saldırılar düzenlemeye başlamasının ardından bölgedeki siviller tahliye edilmişti. İsrail, bölge sakinlerinin evlerine geri döndürmek için Hizbullah’a yönelik geniş çaplı bir operasyonun sinyallerini veriyor.

    Yapılan açıklamada, "Hizbullah'ın İsrail sınırından itilmesi için her şeyin yapılacağı" kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgede bulunan ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu Danışmanı Amos Hochstein da İsrail’de Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant ile görüştü.

    Hochstein, onlara ABD’nin Lübnan’da daha geniş bir çatışmanın yerinden edilmiş İsraillileri kuzeydeki evlerine geri döndürme hedefine ulaşacağına inanmadığını söyledi. Netanyahu ise Lübnan’daki planın devam edeceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow