hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | İsrail ‘Güvenli Alan’ ilan etmişti… Yanlış alarm bahanesi ile bombaladı!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Han Yunus'taki kara saldırısı yeniden ateşlendi. Tanklar 3,5 ay sonra yeniden Han Yunus'a girdi. El-Mevasi Kampı'ndaki genişletilmiş insani alana yapılan saldırının ardından can kaybı 70'e çıktı. İsrail'in bu saldırılarına karşı Hizbullah da Lübnan’dan Hayfa'ya roket yağdırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tanklar Han Yunus'a girerek sivillerin sığındığı yalnızca 14 km² genişliğindeki El Mevasi Mülteci Kampı'nda emri verdi. Gazzeliler kampın daha gittikçe küçük bir kısmına sığınmak zorunda kaldı. Siviller tahliye emri üzerine bölgeyi terk ederken saldırıya yakalandı. İsrail'in tahliyenin tamamlanmasını beklemeden yaptığı saldırının ardından El Nasır Hastanesi doldu, yaşamını yitirenlerin sayısı ise katlandı.

    Gazze Şeridi’nde insani alan olarak kalan El Mevasi’nin dışındaki tek bölge Deyr El Balah’da saldırıların hedefi oldu.

    O anlarda bölgede bulunan bir vatandaş, “Uyarmadan saldırdılar. Binanın katlarında yaklaşık 100 kişi vardı ve içinde insanların olduğu çadırlar da vardı. Çocuklar ve yaralılar gece yarısı tahliye edildi” sözlerine yer verdi.

    Saldırılara yanıt veren Lübnan'daki Hizbullah, gece boyu İsrail’in kuzeyine roket yağdırdı. İsrail'in Hayfa semalarında Demir Kubbe'nin harekete geçtiği anlar görüldü.

    Video Haber | İsrail ‘Güvenli Alan’ ilan etmişti… Yanlış alarm bahanesi ile bombaladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzeydeki Hayfa kentine yapılan saldırı ise İsrail tarafından doğrulanmadı. Ordu, roketlerin atılmadığını sirenlerin yanlışlıkla çaldığını ve ‘yanlış alarm’ olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow