hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | Irkçılık karşıtları sokağa çıktı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İngiltere’de aşırı sağcıların günlerdir süren eylemlerinin ardından, bu kez ırkçılık karşıtları sokağa çıktı. "Irkçılığa yer yok" diyen göstericiler "Mülteciler burada hoş karşılanıyor" sloganları attı. Aşırı sağcılar ise gösterilerini iptal etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son günlerce şiddet eylemleriyle gündeme gelen İngiltere'de karşı protestolar gerçekleştirildi. Birçok kentte binlerce ırkçılık karşıtı, aşırı sağcıların planladığı şiddet eylemlerine karşı bir araya geldi.

    "Bu protesto, bu karşı gösteri barışçıldı. Faşistleri sokaklardan kovduğumuzu söylemek için buradayız, toplumlarımız için ayağa kalkıyoruz. Şiddeti veya nefreti kışkırtmak için değil, bir araya gelmek için”

    "Irkçılığa yer yok. Nefret burada hoş karşılanmadı" yazılı pankartlar taşıyan protestocuların sokağa çıkmasıyla aşırı sağcıların eylemlerinin önüne geçilmiş oldu.

    "Bence daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Sanırım bu gece onları korkuttuk ama yine de bu toplulukları koruyabilecek gerçek gruplar örgütlemeliyiz. İnsanları koruyacak kimse yok. Bu yüzden yapmamız gereken protestodan daha fazlasını yapmak. Kendimizi örgütlemeliyiz”

    "Irkçıları dışarı çıkartın" sloganları atan protestocular birlik olmak gerektiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Burası Birmingham. Gururlu bir şehir: siyah, beyaz ve esmer. Her çeşit din, her çeşit millet. Ve böyle zamanlarda hepimiz bir arada duruyoruz ve ırkçılığa, islamofobiye karşı duruyoruz. Bunu yanlış olarak görüyoruz”

    Binlerce polisin görevlendirildiği gösterilerde, ırkçılık karşıtlarının aşırı sağcı gruplardan sayıca çok daha fazla olduğu gözlemlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow