hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | İklim değişikliği tehdidi: 1,5 milyar insan etkilenebilir!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünya genelinde hava koşulları köklü bir şekilde etkileniyor. 20 yıl içinde iklim değişikliğinin etkileri daha belirgin olabilir. En iyi senaryoda bile hızlı iklim değişimlerinin 1,5 milyar insanı etkileyeceği belirtildi. Buna göre önümüzdeki 20 yıl içinde dünyanın yüzde 70’i aşırı hava olayları ile karşı karşıya kalacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önümüzdeki 20 yıl içinde dünyanın yüzde 70’i aşırı hava olayları ile karşı karşıya kalacak. Norveç’teki Uluslararası İklim Araştırmaları Merkezi’nden bilim insanlarının yayımladığı son rapor, iklim krizinin giderek yaklaştığını gözler önüne serdi.

    Araştırmalar; sıcaklıklar, yağışlar ve rüzgarlar gibi aşırı hava olaylarının birbirini takip etme veya aynı anda meydana gelme ihtimalinin arttığını gösteriyor.

    Dünya, şimdiden bu aşırı hava olaylarının örneklerini yaşıyor. Avrupa’nın İklim Servisi Copernıcus’un verilerine göre, bu yaz Kuzey Yarımküre’de kaydedilen en sıcak yaz oldu. Güney Yarımküre’de tarihindeki en sıcak kışlardan birini yaşadı.

    Küresel sıcaklık artışı; ölümcül yangınlar, seller, fırtınalar ve kuraklıkları tetikleyerek tarım ürünlerini yok ediyor ve yaygın kıtlıklara yol açıyor. Aynı zamanda, hastalıkların daha hızlı yayılması için de elverişli koşullar yaratıyor.

    Yaşanan iklim olayları hakkında Amerika Birleşik Devletleri’nin Woodwell İklim Araştırma Merkezi’nden bir iklim bilimci, “Bir savaş bölgesinde yaşıyormuşçasına sürekli bombaların patlamasına ve silah seslerine duyarsızlaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow