hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Haniye'ye suikastına partilerden yorum geldi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hamas lideri İsmail Haniye’nin suikasta uğraması Türkiye’nin gündeminde yer aldı. Muhalefet partilerinden de tepkiler ve değerlendirmeler geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas lideri İsmail Haniye’nin, İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesinin ardından muhalefetten de tepki geldi.

    CHP lideri Genel Başkanı Özgür Özel başsağlığı mesajı yayımlamadı. Ancak Eskişehir’de İl Başkanlığı’nda yaptığı ziyarette kendisine gelen soru üzerine bir değerlendirme yaptı ve “Hamas liderinin öldürülmesi de bir şiddet olayıdır. Bir cinayettir. Onu da tasvip etmiyoruz. Akan her damla gözyaşı bizim yüreğimizi sızlatmaktadır. Biz ‘yurtta barış, cihanda barış’ diyoruz. Filistin’de de barış istiyoruz” ifadelerini kullandı.

    İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında suikastı kınadı ve “Yaşanmakta olan tırmanmanın yeni coğrafyalara sıçramadan, soğukkanlı bir yaklaşımla yatışması için elden gelen her imkânın değerlendirilmeli” sözlerine yer verdi.

    Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Haniye için başsağlığı diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Destici, “Hayatı boyunca Filistin için mücadele etti. Önce evlatlarından torunlarından şehit verdi. Bugün de kendisi şehit oldu. Bu kahpece ve kalleşçe yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

    Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabından, “Haniye, yalnızca Filistin mücadelesinin değil, tüm İslam ümmetinin onur simgesi, vakarın cisimleşmiş haliydi" paylaşımını yaptı.

    Gelecek Partisi Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Haniye’nin ölüm haberini almasının ardından Halid Meşal ile görüştü, taziyelerini iletti.

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Haniye’nin oğlu Abdüsselam Haniye’yi telefonla arayarak taziyelerini iletti.

    DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Filistin halkına başsağlığı dileklerini iletti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow