hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Gazze'de Haniye suikastına tepki!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hamas lideri İsmail Haniye'nin ölümü en çok da Gazze’de etki gösterdi. Filistinliler, Hamas lideri Haniye'nin ölümünün ardından tepkinin daha sert olması gerektiğini düşünüyor. İsrail'de ise savaşın kızışması ve Tel Aviv'e sıçraması korkusu hakim görünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazzeliler, Hamas lideri İsmail Haniye'nin ardından yasta ama yıkılmış değil. Düşüncelerini anlatan Deyr El Balah sakinleri, ‘Bugüne kadar nasıl direniyorsak öyle devam edeceğiz’ dedi.

    -          “Daha önce de bir dizi Filistinli direniş liderinin suikasta kurban gittiğine tanık olduk. Ancak direniş büyüdü, çoğaldı. İsrail işgalini hedef alacak kadar güç kazandı. Haniye suikastından önce de böyleydi, sonra da böyle olacak”

    -          “Haniye'nin ya da başka bir üst düzey liderin suikasta kurban gitmesine bakılmaksızın savaş devam edecek. Devam edecek çünkü onların amacı bizi güvenlik ve emniyetten mahrum etmek ve Filistin davasını tasfiye etmek”

    İçlerinde Haniye'nin ölümünün, savaştan yorulan İsrail'in çekilmek için bahanesi olacağını düşünenler de vardı.

    -          “Savaşın yakında sona ereceğini düşünüyorum, çünkü Netanyahu Washington'dayken savaşı sona erdirmesi için Amerika’dan baskı gördü. Bu yüzden halkı için bir başarıya ihtiyacı vardı. Haniye'yi öldürmenin büyük bir başarı olduğunu halkına söyleyecek”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tel Aviv'de ise korku ortamı hakim.

    -          “Dokuz aydır hiçbir kesinlik ve istikrar duygusu olmaması beni rahatsız ediyor ve sokakta olmama rağmen, sokakta olmaktan korkuyorum. Umarım her şey yoluna girer”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow