hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Filistinliler isyan etti, İsrail askeri bomba attı!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İşgal altındaki Batı Şeria'da da gerginlik giderek tırmanıyor. Ramallah'taki bir köyde halk, işgalci yerleşimcilerin arazilerine el koymasını protesto etti. Olaya müdahale eden İsrail askerleri, Filistinlilere ses bombası attı. Köy halkı ise 'topraklarımızdan gitmeyeceğiz' diyerek tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşgal altındaki Batı Şeria'da da gerginlik giderek tırmanıyor. Ramallah'ta Filistinliler işgalci yerleşimcilerin arazilerine el koymasını protesto etti. İsrail askerlerinin ses bombalı müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

    - "İsrail ordusu protestoyu bastırmak için her zamanki yöntemlerini kullanıyor. Tüm bölgeyi kapalı askeri bölge ilan ettiler. Ama yerleşimcilerin, yerleşimcilerin kalmasına izin verdiler ve hala bu dağdalar ve herkesi şiddetle dışarı itiyorlar. Beni silahlarıyla ittiler, yerleşimcilerin çalınan topraklarda kalmasına izin vermek için sersemletici el bombaları attılar"

    - "Çıkarlarımızı çok medeni bir şekilde koruyoruz. Silah taşımıyoruz. Kimseyle savaşmıyoruz. Sadece direniş için, biraz barış yapmak için buraya geliyoruz ve hiçbir yere gitmiyoruz, bunu bilmeleri gerekiyor. Hiçbir yere gitmiyoruz”

    Yerleşimcilerin yerel halka ait yaklaşık 500 dönüm araziye el koymasına isyan eden Filistinlilere müdahale devam etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - "Hiçbir yerden gelmeyen bazı yerleşimciler. Aslen nereden olduklarını bilmiyorum. Rusya'dan, Amerika’dan, Avrupa’dan, Ukrayna’dan geliyorlar. Ve buraya kendi evlerimizi, kendi topraklarımızı almaya geliyorlar. Kendi evlerimize girmemizi engellediler. Ordu onları koruyor. Olanlar gerçekten adil değil, ama hiçbir yere gitmiyoruz. Burada kalacağız”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow