hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | Elon Musk ile İngiliz hükümeti arasında kriz! Aşırı sağcıları mı koruyor?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İngiltere’de patlak veren ve aşırı sağcıları şiddet eylemlerine dönüşen olaylara sosyal medya devi X'in sahibi Elon Musk da katıldı. Musk, sosyal medya platformu X üzerinden, eylemcilerin polise havai fişek attığını gösteren videoya, "İç savaş kaçınılmaz" yorumu yaptı. Londra yönetimi Musk'un yorumlarına tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere’de patlak veren aşırı sağcı şiddet olayları, İngiliz hükümetiyle sosyal medya devi X'in sahibi Elon Musk arasında krize dönüştü. Amerikalı milyarder İngiltere’de aşırı sağcı şiddet olaylarının ardından sosyal medya hesabında, 'İç savaş kaçınılmaz' paylaşımında bulundu. Londra hükümetinin tepkisini çekti.

    Elon Musk bununla yetinmeyerek, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın camilere ve müslüman azınlığa saldırılar tolere edilmeyecek tweetinin altına, "Tüm topluluklara yönelik saldırılar konusunda endişelenmeniz gerekmiyor mu?" diye yazdı.

    Ardından da "Bir pub'a müslümanlar saldırıyor" yazan tweetin altına da Starmer'ı etiketleyerek "Britanya’da neden tüm topluluklar korunmuyor?" yazdı.

    İngiltere başbakanlık sözcüsü ise, Musk'ın yorumlarına tepki gösterdi ve sosyal medya şirketlerinin yapabileceği ve yapması gereken daha çok şey olduğuna dikkat çekerek, bu şirketlerin suç faaliyetlerinin internette paylaşılmamasını sağlama sorumluluğu bulunduğunun altını çizdi.

    İngiltere Adalet Bakan Yardımcısı Heidi Alexander da Musk'ın yorumlarını, ‘tamamen haksız’ ve ‘oldukça içler acısı’ olarak niteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow