hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | CNN TÜRK bölgede: İsrail’in işgal hedefinde nereler var?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail kabinesi katliamı sürdüreceğini gösteren skandal karar verdi. İsrail Güvenlik Kabinesi’nin Mısır-Gazze Şeridi sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda İsrail askerlerinin işgalinin devam etmesini onayladığı bildirildi. Gazze’de 11 aydır katliam yapan ve ateşkese yanaşmayan İsrail, Filistin’i tamamen imha için eş zamanlı üç adım attı. Düşük yoğunluklu savaşın sürdüğü Batı Şeria’ya ikinci intifada'dan bu yana en büyük askeri operasyonunu başlatan İsrail, Gazze’ye de işgal komutanı atayarak, Filistin yönetimini tamamen ilga etmeyi hedefliyor. Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ise eş zamanlı olarak Mescid-İ Aksa’ya sinagog kuracağını ilan etti. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak ve Kameraman Buğra Benlioğlu Kudüs'ten aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak detayları şu ifadelerle aktardı;

    Dün İsrail’de Güvenlik Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıya Savunma Bakanı Yoav Galant ve Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’da katıldı.

    Bu toplantıda değerlendirilenler arasında Başbakan Binyamin Netanyahu’da Philadelphia Koridoru kapsamında birtakım geri adımların atılabileceğini söylediği esnada, Savunma Bakanı Galant, ‘Başbakan tüm kararları verebilir ancak kaçırılanların tamamını öldürmeye de karar verebilir mi?’ şeklinde bir atışma gerçekleşti.

    Sert bir çıkış yaparak masaya yumruğunu vuran Netanyahu, ‘Ardı arkası kesilmeyen brifinglerden bıkmış durumdayım. Şimdi konuyu oylamaya sunuyorum’ dedi.

    Ben-Gvir burada apayrı bir konuyu masaya getirerek, Philadelphia Koridoru’nda çekilmenin Hamas’a bir kazanç sağlayacağını ifade ederek ve oylamada birtakım tavizler verilebileceği yönünde kararlar veriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail tarafından hazırlanan bu haritaların ABD’ye iletildiği somut bilgiler arasında.Tartışma ile bu öneri onaylandı.  Galant ret oyu verirken, Ben-Gvir ise çekimser oy kullandı.

    İsrail-Hamas arasında serbest bırakılacaklar ve Kahire’de devam eden müzakerelerde esir takası ile ilgili anlaşmalar konusunda önemli ilerleme kaydedildiği konuşuluyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow