hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | ''BU HAMLE BÜYÜK DARBE'' Rusya Ukrayna'nın F-16'sını düşürdü!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya, NATO'nun Ukrayna'ya gönderdiği F-16'lardan birini düşürdü. Ukrayna'nın en kıdemli pilotlarından biri yaşamını yitirdi. Bu gelişmenin ardından Amerikan basını, Ukrayna Hava Kuvvetlerinin yeterince iyi eğitilip eğitilmediği sorusunu gündeme getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD BASINI: BU HAMLE UKRAYNA'YA BÜYÜK DARBE

    Rusya, hafta başında Ukrayna'nın başkenti Kiev ve diğer kentlere büyük saldırılar düzenledi. Kiev'de altyapı hasar gördü, ancak Ukrayna hava savunma sisteminde de önemli bir kayıp yaşandı. Ordu, ABD yapımı F-16'nın düşürüldüğünü ve pilot Oleksiy Mes'in hayatını kaybettiğini duyurdu.

    Bu, Danimarka ve Hollanda'nın Ukrayna'ya ay başında teslim ettiği F-16'lardan birinin ilk kez düşürülmesi oldu. Savaş jetinin düşme nedeni tam olarak açıklanmadı, ancak Ukrayna ordusu bunun doğrudan bir füze saldırısıyla gerçekleşmediğini değerlendiriyor.

    Jetin düşmesi, Ukrayna pilotlarına ilişkin endişeleri beraberinde getirdi. ABD medyası bunu, Ukrayna ve Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski için "büyük bir darbe" olarak nitelendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UÇAĞI UÇURAN PİLOT 1 YILLIK EĞİTİMİ 6 AYDA ALMIŞTI

    CNN International, "Kiev'in uzun süredir istediği F-16'ların ilk kısmı bu ayın başında ülkeye geldi ve yaşamını yitiren Oleksiy Mes, onları uçurmak üzere eğitilen birkaç pilottan biriydi" ifadelerine yer verdi. Mes'in F-16'ları diğer pilotlar gibi 1 yılda değil, 6 ayda kullanmaya başladığı hatırlatıldı.

    Wall Street Journal gazetesi ise, "ABD'de F-16 pilotları, eğitimini tamamladıktan sonra hemen savaşa gönderilmez, ülke içinde uçuşlar yaparak daha fazla deneyim kazanmaya çalışır" dedi. Gazeteye konuşan ABD'li bir yetkili, Ukrayna F-16'ları için eğitim müfredatının "standart olmadığını" belirterek "Açıkçası, orada hâlâ risk var" dedi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow