hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Biden çekildi, oklar Trump'a çevirdi! Yeni stratejisi ne olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Başkanı Joe Biden'ın başkan adaylığından çekilmesi, rakibi Donald Trump'ın seçim kampanyasını da alt üst etti. Stratejisini Biden'ın yaşı üzerine kuran Trump’ın genç bir demokrat adayla karşı karşıya gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu da 78 yaşındaki Trump’ın yaş kozunun elinden alındığı anlamına geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaş kozu elinden alındı, oklar bu defa kendisine döndü. Seçim kampanyasını ABD Başkanı Joe Bıden'ın yaşı üzerine kuran Trump’ın taktiği bumerang oldu kendisini vurdu.

    78 yaşındaki Donald Trump'ın artık kendisinden daha genç bir demokrat adayla karşı karşıya geleceği kesinleşmek üzere. Cumhuriyetçi adayın, Joe Biden'ın rakibi olduğu dönemde sıklıkla başvurduğu yaş konusunun bu sefer aleyhine işleyeceği belirtiliyor.

    Trump'ın kampanyası başından bu yana tek bir kişiyi Biden'ı yenilgiye uğratmak üzerine kurulmuştu. Trump'ın resmen aday gösterildiği Cumhuriyetçi Parti Kongresi'nden beri, hep ‘güçlüye karşı zayıf’ algısı yaratıldı.

    Seçim kampanyalarında Trump'ın Biden'ın karşısında ne kadar dinç olduğuna odaklanıldı. Bu yolla özellikle salıncak eyaletlerdeki genç erkek seçmenlerin oylarına talip olundu. Biden'ın adaylıktan çekilmesinin, Trump kampanyasının en kötü senaryo olduğu ifade ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trump'ın acilen yeni bir kampanya stratejisi oluşturacağı ve kampanya ekibinin, Harris’e karşı bir saldırı dalgası başlatmaya hazırlandığı belirtiliyor.

    Buna göre, Trump'ı ekibi Harris’i en muhtemel rakip olarak değerlendiriyor. Trump kampanyasının, Biden'ın çekileceği söylentilerinin yayılması ile birlikte Harris aleyhine araştırma dosyaları hazırlamaya çoktan başladığı belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow