hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | Batı'dan İran'a ortak çağrı!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya, ortak bir yazılı açıklama yaparak, Orta Doğu'da gerilimin azaltılması ve Gazze'de bir an önce ateşkesin sağlanmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas’ın Siyasi Büro Şefi Haniye’nin İran’da öldürülmesinden bu yana dünyada bir gerginlik hakim. İran kanadı İsrail’e yönelik bir misilleme olacağını söylese de ne zaman yapılacağına dair bir bilgi yok. 15 Ağustos’ta yapılması planlanan ateşkes görüşmeleri öncesinde, ABD, Fransa, İngiltere, İtalya ve Almanya ortak bir yazılı açıklama yaptı.

    Gerilimin bir an önce durması gerektiği belirtilen açıklamada, "İran'a İsrail'e yönelik askeri saldırı tehditlerine son vermesi çağrısında bulunuyoruz" denildi.

    VİDEO HABER | Batıdan İrana ortak çağrı

    İran’ın İsrail’e saldırması durumunda İsrail’e yönelik desteğin devam edeceği belirtilirken, ortak açıklamada "Başkan Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim'in, mümkün olan en kısa zamanda ateşkes anlaşmasının tamamlanması için müzakerelerin bu hafta yeniden başlamasına yönelik çağrısına destek veriyoruz ve kaybedecek daha fazla zaman kalmadığını vurguluyoruz. Tüm taraflar sorumluluklarını yerine getirmeli” ifadelerine yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5 ülkenin ortak açıklaması, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow