hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Avustralya’nın yasası Musk'ı kızdırdı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk ile Avustralya hükümeti birbirine girdi. Avustralya hükümeti sosyal medya platformlarında dezenformasyon ile mücadele için yeni bir yasayı yürürlüğe sokmaya hazırlanırken, sosyal medya platformlarına da para cezaları vermeyi planlıyor. Bu karara attığı gönderi ile ‘faşistler’ diyerek tepki veren Elon Musk'a, Avustralya hükümetinin yanıtı gecikmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avustralya hükümetinin dezenformasyonla savaşmak için yürürlüğe sokmayı planladığı yeni yasa Elon Musk'ı sinirlendirdi. Musk, patronu olduğu sosyal medya platformu X'te Avustralya hükümetine ‘faşistler’ dedi.

    Yeni yasa tasarısına göre, sosyal medya şirketleri yıllık cirolarının maksimum yüzde beşi olmak üzere para cezasına çarptırılabilecek.

    Avustralyalı yetkililer Musk'a cevap verdi;

    - "İster Avustralya hükümeti olsun, ister dünyadaki herhangi bir hükümet, Avustralyalıları dolandırıcılardan ve suçlulardan koruyacak yasalar çıkarma hakkımızı savunuyoruz"

    İfade özgürlüğü konusunda tutarlı ilerlemediğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

    - "Elon Musk ya da bir başkasının, ifade özgürlüğü adına sosyal medya platformlarının Avustralyalıların her yıl milyarlarca dolarını çalan dolandırıcılık içeriklerini yayınlamasında nasıl bir sakınca görmediğini anlayamıyorum. Sahte içerik yayınlamak, çocuk pornografisi yayınlamak. Cinayet sahnelerini canlı yayınlamak. İfade özgürlüğünün bundan ibaret olduğunu mu düşünüyor?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu Musk'ın Avustralya hükümeti ile ilk münakaşası değil. Bu yılın nisan ayında, platformdaki Sidney’de bir kilisede gerçekleşen bıçaklı saldırının şiddet dolu görüntülerini kaldırmadığı gerekçesiyle avustralı politikacılar ile atışmaya girmişti. Hükümeti ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmakla suçlamıştı.

    Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, kısa süre önce Brezilya’da aşırı sağ videoları kaldırmadığı için yüksek mahkeme tarafından yasaklanmıştı. Musk Brezilyalı yetkililerin ülkede demokrasiyi yok etmeye çalıştığını iddia etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow