Venezuela lideri Moskova'ya gitti
Venezuela Lideri Nicolas Maduro, darbe girişimleri ve ekonomik çöküşün ardından ilk kez ülke dışında. Maduro, en büyük destekçisi Rusya'ya gitti. Başkent Moskova'da Rusya Lideri Putin ile görüştü.
Darbe girişimleriyle sarsılan ve ekonomik çöküntü içinde bulunan Venezuela'da Başkan Maduro uzun süre ülkesinden ayrıldı.
Nicolas Maduro Moskova'ya giderek Rusya Lideri Vladimir Putin ile biraraya geldi.
İki lider görüşmelerinin basına açık kısmında önemli mesajlar verdi. Putin muhalefet ile diyalog çağrısını yineledi.
Vladimir Putin, Venezuela'da Maduro hükümetini destekleyen bir ülke olarak en büyük projelerini enerji sektöründe uyguladıklarını belirtti ve Venezuela ekonomisine 4 milyon dolarlık yatırım yaptıklarından bahsetti.
Rusya Venezuela'ya bunun dışında askeri malzeme ve ekipman da satıyor. Moskova'da Putin-Maduro görüşmesinin yapıldığı saatlerde, Rus Haber Ajansları bazı Rus askeri uzmanların da Venezuela'ya uçtuğunu duyurdu.
Görüşmede, Venezuela Lideri, Putin'e bir de hediye verdi. O da, Venezuela'nın kurucusu Simon Bolivar tarafından kullanılan kılıcın bir kopyasıydı.
Maduro, Bolivar'ın kılıcını, Putin'e Venezuela'ya destekleri nedeniyle verdiğini söyledi. Putin hediyeye karşılık bir rus geleneği olarak, Maduro'ya bozuk para verdi.
Rusya'da birine silah vermenin uğursuzluk getirdiğine sembolik olarak sunulan madeni paranın da bu uğursuzluğun bozduğuna inanılıyor.
Maduro ve beraberindeki heyet görüşme sonrasında soluğu Kızıl Meydan'da aldı. Maduro bu görüntüleri sosyal medya hesabından yayınladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik
İsrailli 4 esirin cenazeleri teslim edildi! Eleştiri oklarının hedefinde: Onlar ölür, Netanyahu ise kendini kurtarır