Venezuela ikinci kez karanlıkta
Venezuela ikinci elektrik krizini yaşıyor. İlk kesintinin ardından ülke genelinde Pazartesi gününden bu yana elektrik verilemiyor. Bu durum halkı da daha yaratıcı çözümler bulmaya itiyor. Muhalif Lider Guaido ise halkı kesintileri protesto etmek için sokağa çağırdı.
Venezuela ikinci kez ülke genelinde elektrik kesintileriyle boğuşuyor. İlk kesintinin giderilmesinin ardından ülke yine karanlıkta, 3 gündür elektrik yok.
Bu durum, günlük hayatı olumsuz etkiliyor, hatta felce uğratıyor. Metrolar çalışmıyor. Dolayısıyla özellikle de Başkent Caracas'ta halk otobüslere akın ediyor.
Otobüslerde yer bulmak büyük lüks şu sıralar. Böyle olunca da Venezuelalılar bir yerden bir yere ulaşmak için yaratıcı çözümlere başvuruyor.
Venezuelalı Jesus Ramirez de olmayan elektrik gücüne mahkum olmaktansa, ulaşım için kendi gücünü kullanıyor ve paten kullanıyor.
Venezuela genelinde var olan yiyecek bulma sıkıntısı elektrik kesintisiyle daha da derinleşiyor. Temiz suya ulaşım da aynı şekilde.
Devlet Başkanı Maduro'nun başında olduğu Sosyalist Parti ise tüm bu gelişmelerden ABD'yi suçluyor ve "Elektrik şebekemiz sabotaja uğradı." diyor.
Muhalif Lider Juan Guaido ise hafta sonunda, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintilerini protesto etmek için halkı sokağa çağırdı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da kritik seçim: Oy verme işlemi başladı! 3 soruda önemli detaylar…
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki