Veliaht Prens'ten kriz çıkaracak sözler: Türkiye, Katar ve İran şeytan üçgeni!
Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman'ın İran, Katar ve Türkiye'yi 'Şer ekseni' olarak nitelediği öne sürüldü.
Düzenlediği ilk yurt dışı ziyaretinde Mısır'da bir grup gazeteciye konuşan Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman'ın İran, Katar ve Türkiye'yi 'Şer ekseni' olarak nitelediği iddia edildi. Muhammed bin Salman'la toplantıya katıldığı ifade edilen bir gazeteci, Salman'ın Türkiye, Katar ve İran'ı teröre destekle suçladığını öne sürdü.
Veliaht Prens'in bu sözleri söylediğine dair iddia El Cezire Arapça ve CBS Arap televizyonları tarafından yayınlandıktan sonra sabah saatlerinde Associated Press ajansı da aynı haberi geçti. Toplantıya katılan gazetecilerden biri olduğunu söyleyen CBS'in Mısırlı program sunucusu Lemis el Hedidi, Salman'ın Arap ülkelerin terör riskiyle karşı karşıya olduğuna değindikten sonra sözü İran, Türkiye ve Katar'a getirdiğini söyledi.
Söz konusu ülkelerin Arapların güvenliğine tehdit olabilecek politikalar izlediğini öne süren Prens Selman, İran'ı da mezhepçilik politikalarını yaymakla suçladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da kritik seçim: Oy verme işlemi başladı! 3 soruda önemli detaylar…
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki