Uzman isim anlattı: NEDEN ÇEKİM YAPIYORLAR? | İsrail- Hamas esir takası görüntüleri ne anlatıyor?
İsrail ile Hamas arasındaki esir takası sürüyor. Esir takası esnasında Hamas film gibi her anı kayda alıyor. Bu çekimleri Hamas neden yaptı? Ayrıntıları CNN TÜRK Haber Müdürü İdris Arıkan aktardı.
Hamas ile İsrail arasında rehine takası sürüyor. O anlar ise Hamas tarafından anbean kayda alınıyor.
- “Hamas üyelerinin kol kenarında Filistin bayraklarını görüyoruz. Yani bir devlet imajı çizdiklerinin de göstergesi bu. Şunu göstermek istiyorlar. Öncelikle biz bu insanlara zarar vermedik. Bu insanların durumu iyi. Hepsi kürsüye çıkınca el sallıyor. Hareketlerinde de bir problem olmadığını gösteren bir durum oluyor”
HAMAS İSRAİL'E GÜVENMEDİĞİ İÇİN Mİ ÇEKİM YAPIYOR?
- “Sürekli drone uçurtma meselesi var. Bazen drone 2’ye çıkıyor. O da ilginç. Bu da drone kabiliyetinin yüksek olduğunun, prodüksiyon yapılacağını gösteriyor”
Hamas tarafından yapılan gövde gösterisi de dikkat çekti.
- “Hamas’ın bir şekilde emir komuta zincirinin hala ayakta tuttuğunu ve militan sayısının sorun yaşamadığını gösteren ayrı bir propaganda görüntüsü bu”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...
Orta Doğu'da ve dünyada tansiyon yüksek! Türkiye'den İran'a 5 kritik uyarı
El Salvador: "ABD'den sınır dışı edilen çete üyeleri rastgele seçilmiyor" dedi... 'Yazım hatası' iddiaları...
ABD’de Demokratlar kampanya başlattı: Elon Musk'ı kovun