hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlülerden Trump'ın göçmen yasasına tepki

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    ABD Başkanı Donald Trump'ın 7 Müslüman ülkeye vize yasağı getireceği açıklamasına tepkiler büyüyor. Trump'a hem İngiltere'den hem de yasaklı listede bulunan İran'dan tepki var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Trump 7 ülkeye vize yasağı planını dillendirdi. Sadece halk değil, sanat ve siyaset dünyası da ayaklandı. Trump'ın bu planına ve Müslüman göçmenlere yönelik politikasına tepki büyüyor. Trump'a tepki gösteren isimlerden biri İngiliz siyaset tarihinin en önemli isimlerinden biri, ülkenin ilk kadın Dışişleri Bakanı Madeleine Albright. 80 yaşındaki eski siyasetçi tepkisini Twitter'dan gösterdi. Önce Özgürlük Heykeli'nin bir fotoğrafını yayınlayarak, "Özgürlük Heykeli'nde dipnot yok. ABD, tüm inanç ve özgeçmişten gelen insanlara açık kalmalı'' yazıp sonuna da mülteciler buyrun etiketini ekledi. Bu tweetin sonrasında da, "Ben katolik olarak büyüdüm, sonra episkopal oldum. Daha sonra ailemin yahudi olduğunu öğrendim. Ve dayanışma adına müslüman olarak kayıt olmak için hazırım" mesajını twitterdan yayınladı.

    ABD'nin çiçeği burnunda başkanına bir tepki de yasaklı listede bulunan İran'dan oldu. Tepkinin sahibi Oscar ödüllerinde yabancı film için aday gösterilen Salesman filminin başrol oyuncusu Taraneh Alidoosti. İranlı oyuncu da Trump'a seslenmek için Twitter hesabını kullandı. Vize yasağının ırkçılık olduğunu belirten 33 yaşındaki oyuncu, "Bu yasak kültürel etkinlikleri kapsasın ya da kapsamasın 2017 Akademi Ödülleri'ne protesto için katılmayacağım" diye yazdı.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow