UNESCO'dan Aşık Veysel'e anma töreni
Büyük halk ozanı Aşık Veysel’in vefatının 50'nci yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO iş birliğinde Paris'te etkinlik düzenlendi. Aşık Veysel'in torunu, dedesinin UNESCO'da temsil edilmesinden gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Arzu Çakır Morin'in özel haberi.
PARİS'TE VEFATININ 50. YILINDA TÜRKÜLERİYLE ANILDI
Yine ellerde saz, dillerde onun türküleri vardı. Vefatının 50'nci yılında Aşık Veysel, Paris'te anıldı.
Fransa'nın başkenti Paris'te Aşık Veysel'i anmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO iş birliği yaptı. "2023 UNESCO Dünya Aşık Veysel Yılı" kapsamında "Dostlar Beni Hatırlasın" etkinliği düzenlendi.
Sanatçının Torunu Çiğdem Özer, dedesinin UNESCO'da temsil edilmesinden gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi. "Aşık Veysel sadece benim değil, onu seven ve gönlüne koyan herkesin dedesi. Gözleriyle görmediği dünyada bize bıraktığı eserleriyle, bugün bu binada herkes tarafından görüldü. Aşık Veysel o mesajları bütün insanlık için yazmış, sadece Türkiye'de yaşayan insanları değil. Sivrialan köyünden Paris'e, Paris'ten Japonya'ya, oradan bambaşka yerlere herkesin gönlünde Aşık Veysel'i hissedeceği bir yer var eminim. Benim için çok anlamlıydı. Tüm dünya insanlarının ilgilendiren mesajlar bırakan sevgi dolu, barış dolu, insan olmayı her şeyin üzerinde tutan Aşık Veysel'imizle ilgili Paris'te UNESCO'nun merkezinde böyle bir program düzenlenmiş olması çok anlamlı" dedi.
Etkinlikte sanatçılar, Veysel'in dillerden düşmeyen türkülerini seslendirdi. Anma töreni, Aşık Veysel'in kendi sesinden "Ben Giderim Adım Kalır" türküsüyle son buldu.