hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna'nın 4 maddeli zafer planı

    KAYNAKAFP

    Ukrayna ile Rusya arasında savaş tüm hızıyla sürüyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, 4 maddeli bir zafer planını açıkladı. Kiev yönetiminin planında NATO'ya davet edilmek en önemli nokta. 4 maddenin bir de gizli eki var. Zelenski bu eki de açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "MADDELER JEOPOLİTİK, ASKERİ VE EKONOMİK"

    Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, parlamentoya zafer planını açıkladı. Çatışmayı durdurmayacağını açıklayan Zelenski, planın 4 aşaması olduğunu kaydetti ve NATO'ya seslendi. "Ukrayna'nın zafer planı, ülkemizi ve konumumuzu güçlendirme planıdır. Savaşı sona erdirecek kadar güçlü olmak. Birinci nokta jeopolitik. İkinci ve üçüncü noktalar askeridir. Dördüncü nokta ekonomidir. Zafer planının beşinci maddesi güvenliktir. Puanlar zamanlanmıştır. İlk dördü, savaşı sona erdirmek için. Beşinci nokta savaştan sonraki zaman için güvenliği garanti altına almak içindir. İlk nokta şimdi NATO'ya davet edilmemizdir" dedi.

    Ukraynanın 4 maddeli zafer planı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PLANDA NEDEN ACELECİ?

    Zelenski planda aceleci davranmasının nedenlerini de açıkladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı, "Moskova yönetiminin bu savaşı sürdürmek istediğini ve Rusya'nın barışa zorlanması gerektiğini" vurguladı. "Şimdi adım atmazsak, Putin'in gelecek yıl adım atmak ve diplomasiyi sonsuza dek sona erdirmek için zamanı olacak. Rusya, Ukrayna'ya karşı savaşı kaybetmeli. Ve bu çatışmayı 'dondurarak' değil" ifadelerini kullandı.

    Ukraynanın 4 maddeli zafer planı

    4 AŞAMALI PLANIN GİZLİ EKİ NE?

    Kiev yönetimi, 4 maddeli planın gerçekleştirilmesi konusunda hassas. Planın bir de gizli noktası var. Cumhurbaşkanı, 4'üncü maddenin gizli ekinin Ukrayna ile müttefikleri arasında uranyum, titanyum ve lityum gibi değerli kaynakların üretimine yönelik yatırımlar olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow