hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

    Türkiye, yeni haftada önemli bir ismi daha ağırlayacak. Ukrayna Dışişleri Bakanı Sibiha, Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini yapacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşıyla görüşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de diplomasi trafiği sürüyor. Bu kez Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha, bugün Ankara'ya gelecek. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı ile görüşecek.

    Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Türkiye'nin savaşın etkilerini hafifletmeye yönelik girişimleri sürüyor. Bakan Fidan'ın Sibiha ile görüşmesinde Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına desteğini yinelemesi, savaşın yayılma tehlikesinin giderek arttığına dikkat çekmesi bekleniyor.

    Fidan'ın ayrıca Türkiye'nin savaşa uluslararası hukuk temelinde adil ve kalıcı bir çözüm sağlanmasına yönelik girişimlere destek vermeye hazır olduğunu vurgulaması, diplomatik çözümün, müzakere süreçlerine tüm tarafların katılımıyla gerçekleşebileceğinin altını çizmesi öngörülüyor.

    Bakan Sibiha'nın ziyareti, Türkiye ile Ukrayna arasındaki iş birliğinde yakalanan ivmenin artırılmasına imkan tanıyacak. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2023 yıl sonunda 7,3 milyar dolar olarak kaydedildi. Türkiye ile Ukrayna arasındaki serbest ticaret anlaşmasının önümüzdeki dönemde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ziyaret sırasında iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında diplomat değişimi alanında bir mutabakat zaptı ile 2025-2026 dönemine ilişkin bir istişare eylem planı imzalanması öngörülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow