hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna direnişinin simgesi: Yılan Adası

    Ukrayna açıklarındaki yılan adası işgalin ilk günlerinden beri Ruslara direnişin sembolü olarak kabul ediliyor. CNN International, geri alınan adadaki yıkımı görüntüledi. Ukrayna saflarında savaşan ve adayı korumakla görevlendirilen Rus gönüllülere mikrofon uzattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Neredeyse bir yıldır bombardıman altında bulunan "Yılan Adası" Ukrayna'nın Rusya'ya direnişinin bir sembolü. Bir uluslararası basın kuruluşu, ilk kez adaya çıktı. CNN International, zorlu yolculuğu adım adım görüntüledi. Ukrayna'nın açıklarında bulunan ada, savaşın ilk döneminde gündeme gelmişti.

    Adadaki Ukraynalı askerler, Rus zırhlısı Moskova’nın "teslim olun" çağrısına verdikleri küfürlü yanıtla tarihe geçti. Bu askerlerin öldürüldüğü varsayılıyordu. Ancak Rusya’nın, adadaki garnizonu esir aldığı ortaya çıktı. Esirlerin bir kısmı, daha sonra yapılan takaslardan birinde serbest bırakıldı.

    Rusya'nın işgal ettiği ada, aylar sonra yeniden Ukrayna kontrolüne geçti. Şimdi ise adayı tamamı Rus gönüllülerden oluşan bir garnizon koruyor. Ukrayna saflarında savaşan bu askerler, Rus ordusunu düşman kabul ediyor. Kadim bir Yunan tapınağına da ev sahipliği yapan adada, bir saatten fazla durmak mümkün değil. Çünkü Rus güçleri, en ufak bir yaşam ibaresinde bile bu kaya parçasını amansızca bombalıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow