Türklere yönelik eylemlerin arkasında BAE mi var?
Somali'nin başkenti Mogadişu'da, bir Türk müteahhitlik firmasınının şantiyesinde düzenlenen bombalı saldırıda 6 Türk vatandaşı yaralandı. Peki ama saldırıların arkasında gerçekten kim var. Mogadişu yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri'ne işaret ediyor.
Somali'de Türk müteahhitlik firmasını hedef alan saldırıyı Eş Şebab terör örgütü üstlendi. Ama akıllardaki soru, bu terör örgütlerini finanse eden ve Türkiye'yi hedef alanların kim olduğu. Türkiye ile son yıllarda iyi ilişkiler içine giren Mogadişu yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri'ne işaret ediyor.
Türkiye ve Somali arasında, ticaret ve inşaat alanlarının yanı sıra, askeri alandaki işbirliği büyük. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurtdışındaki en büyük üssü Somali'de yer alıyor. Somali polisi ve askeri güçlerine Türkiye tarafından eğitim veriliyor. Somali'deki terör örgütleri, bu işbirliklerinin artışıyla Türkleri hedef almaya başladı.
Somali'de 2'si Ttürk 90 kişinin hayatını kaybettiği 29 Aralık saldırısı öncesi, Birleşik Arap Emirlikleri heyetinin Somalili yetkililerle görüşüp, "Türkiye ile ilişkinizi kesin" dediği iddia edilmişti. Saldırı sonrası Somali İstihbarat Ajansı'nın açıklamasında, saldırının arkasında yabancı bir ülke var denilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Rock'n Roll efsanesi hakkında bir garip iddia: Elvis Presley uzaylı mıydı?
Papa’nın cenaze törenine dünya liderleri akın edecek: Trump katılacak mı? Göçmen politikasını eleştirmişti...
ABD İç Güvenlik Bakanı Noem’in Çantası Restoranda Çalındı! Gizli Servis İçindeki Eşyalar İçin Harekete Geçti…
Dünya bu fotoğrafları konuşuyor! Vatikan, Papa Francis’in tabut içindeki görüntülerini paylaştı
Papa’nın ölümünün ardından kehanetler gündemde: 112 şifreli ifadede ‘yedi tepeli şehir’ detayı…