hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye Ukrayna'ya misket bombası yolluyor" iddiasına yalanlama

    Türkiye’nin Ukrayna’ya soğuk savaş döneminden kalan misket bombalarını gönderdiği iddia edilmişti. İddia yönelik çifte yalanlama geldi hem Rusya hem de Ukrayna haberin gerçeği yansıtmadığı açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD basınında yer alan haber, Türkiye'nin Ukrayna'ya tankları yok etmek için kullanılan ve ölümcül bir silah olan misket bombası gönderdiğini iddia etti. Habere çifte yalanlama geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov haberin güvenilir olmadığını söyledi ve “Karşılıklı olarak en zor problemleri müzakereye hazırlıklı olan ortaklık ilişkileri Türkiye ile bizi birleştiriyor." ifadesini kullandı.

    Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vsyl Bodnar, haberi Türkiye ve Ukrayna ilişkilerinin altını oymak için yapılmış olarak nitelendirdi. “Amaç, iki ülkeyi kötü göstermek” dedi. Bodnar, haberin Rus propagandası olduğunu söyleyerek “Doğru değil, asla kabul etmiyoruz” ifadesini kullandı.

    Türkiye Ukrayna’dan dünyaya tahıl sevkiyatı için Ukrayna-Rusya arasındaki tahıl koridoru anlaşmasında ön ayak olmuş, Ukrayna'nın ve Rusya’nın savaş esirlerini ülkelerine iade etmesi için ise Ankara’nın kapılarını açmıştı. Büyükelçi Bodnar, bu anlaşmalara da değinerek Türkiye'nin önemli bir rolü olduğunu kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow