hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye-Azerbaycan seyahatleri artık sadece kimlikle | Video

    Azerbaycan ile seyahatler artık Kuzey Kıbrıs'la seyahatler gibi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan seyahatinde yapılan protokol anlaşması ile vize ve pasaportla seyahat kaldırıldı. İki ülke vatandaşları artık kimlik kartı ibraz ederek seyahat edebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANLAŞMA İMZALANDI, VİZE ORTADAN KALKTI

    Türkiye ve Azerbaycan protokol anlaşmasını imzaladı, vizesiz seyahatin kapısı açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretinde iki ülke dışişleri bakanlarının attığı imza ile hayata geçirilen vizesiz seyahatte, 25 Şubat'ta imzalanan ve 30 günden 90 güne çıkartılan ikamet süresinin de bir adım ötesine geçilmiş oldu. Artık Azerbaycan'dan Türkiye'ye, Türkiye'den Azerbaycan'a seyahat için sadece kimlik kartı ibrazı yeterli olacak.

    ERDOĞAN: ADETA KKTC SEYAHATLERİ GİBİ OLACAK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaşmaya ilişkin uçak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Artık pasaportla değil, kimlik kartıyla gidiş gelişlerin yapılabileceği bir süreç olacak. Adeta Kuzey Kıbrıs'la olan gidiş gelişlerdeki uygulamayı burada da yapmış olacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sayın Bakanımızın Azerbaycanlı mevkidaşı ile 10 Aralık tarihinde imzaladığı bu protokol ile de iki ülke vatandaşları sadece kimlik kartı ibraz etmek suretiyle Türkiye ve Azerbaycan’a gidebileceklerdir" ifadelerini kullandı. "Halklarımız arasındaki teması daha da artıracak olan bu yeni düzenleme, aynı zamanda can Azerbaycan ile ilişkilerimizin ulaştığı seviyeyi göstermesi bakımından son derece anlamlıdır" sözlerine yer verdi.

    ÇAVUŞOĞLU:TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN'A DA BU YAKIŞIRDI

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da pasaport ve vize kelimelerinin yanına hayır anlamına gelen çarpı işareti ve kimlik kartının yanına evet anlamına onay işareti koyarak sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Azerbaycan Dışişleri Bakanı kardeşim Ceyhun Bayramov ile imzaladığımız protokolle Türkiye-Azerbaycan arasında çok yakında sadece kimlik kartımızla seyahat edebileceğiz. 'Tek millet iki devlet'e de bu yakışır. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow