hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump'tan "Putin'e söyledim" iddiası

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'de başkanlık seçimi için geri sayım sürerken, Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump, Rusya hakkında konuştu. Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin'e, "Eğer Ukrayna'nın peşine düşersen sizi çok sert vuracağım." dediğini iddia etti. Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris de "Trump başkan olsaydı, Putin Kiev'de oturuyor olacaktı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de seçime iki hafta kaldı. Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı bir konuşmada "eğer Ukrayna'nın peşine düşersen sizi çok sert vuracağım." dediğini iddia etti.

    Trumptan Putine söyledim iddiası

    Trump, Wall Street Journal gazetesine verdiği mülakatta, "Ona dedim ki: 'Vladimir, eğer Ukrayna'nın peşine düşersen sizi çok sert vuracağım, inanamayacaksın. Moskova'nın tam ortasından sizi vuracağım. Biz dostuz, yapmak istemiyorum fakat başka çarem yok.' Putin, 'yok artık.' dedi, ben de 'var artık. Kubbeleri kafanın üstünden uçuracağım.' dedim. Biliyorsunuz o kubbelerin altında yaşıyor." ifadelerini kullandı.

    Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris de Wisconsin eyaletinde katıldığı programda Trump hakkında konuştu. "Eğer başkan olsaydı Putin Kiev'de oturuyor olacaktı" dedi. “Teslim olurdu. Egemenliğini ihlal eden bir saldırgana karşı Ukrayna'nın mücadelesinde teslim olmasını isterdi. Donald Trump başkan olsaydı, Vladimir Putin Kiev'de oturuyor olurdu.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trumptan Putine söyledim iddiası

    Harris, Trump'ın bir kez daha başkan seçilmesinin, son derece ciddi sonuçları olacağını savundu. “Donald Trump'ın ciddiyetsiz bir adam olduğunu kabul etmemizin çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bunu kamuoyuna söyledim. Ve onun bir daha Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olmasının sonuçları acımasızca ciddi. Acımasızca ciddi.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow