hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump'tan ikinci suikast girişimi yanıtı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yapılan arka arkaya iki suikastın ardından emekli gizli ajan onu korumanın "çok zor" olduğunu söyledi. Suikastlar hakkında konuşan Trump ise, "sadece önemli başkanlar vurulur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Biliyorsunuz, sadece önemli başkanlar vurulur. Ben böyle bir şey dediğimde kimileri, "ah şu adam" diyor.”

    ABD'de eski Başkan Donald Trump, gerçekleştirilen ikinci suikast denemesinin ardından ilk kez konuştu.

    Trumptan ikinci suikast girişimi yanıtı

    “Ama ne yapabilirim? Yapmak zorundayım, yapmam gerekeni yapmak zorundayım. Doğru, cesur olmak zorundayım aksi takdirde geriye bir ülke kalmayacak.”

    Trump'ı kendisine ait golf kulübünde golf oynarken suikast girişiminden Gizli Servis kurtarmıştı. Ancak suikastçının ona bu kadar yaklaşması herkesi şaşırttı. Emekli Gizli Servis Ajanı, Trump'ı korumanın çok zor olduğunu söyledi.

    20 yıllık deneyime sahip emekli Ajan Paul Eckloff, Trump’ın yüksek profilli kişiliğinin güvenlik ve finansman açısında zorluklar yarattığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trumptan ikinci suikast girişimi yanıtı

    BBC'ye konuşan Eckloff, “işin rengi değişti” diyerek, Trump’ın dışarıda geçirdiği zamanın, hayran kitlesinin coşkusunun ve mitinglerin büyüklüğünün işleri zorlaştırdığını söyledi.

    Emekli ajana göre Trump başkanlar düzeyinde korunuyor. Ama daha fazla korunması da mümkün. Palm Beach şerifine göre de Trump, görevde olan bir başkan olsaydı, bu golf sahası tamamı kuşatılmış olurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow