hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump'tan Biden'a "İran'ı uyar" çağrısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran'dan kendi hayatına yönelik büyük tehditler olduğunu söyleyen Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump, Biden'a "İran'ı uyar" çağrısında bulundu. Trump, "Eğer ben başkan olsaydım, eğer bu kişiye herhangi bir şekilde zarar verirseniz, en büyük şehirlerinizi ve ülkenizi yerle bir ederiz derdim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Eğer ben başkan olsaydım, tehditte bulunan ülkeye, ki bu durumda bu İran oluyor, eğer bu kişiye herhangi bir şekilde zarar verirseniz, en büyük şehirlerinizi ve ülkenizi yerle bir ederiz derdim. Sizi yerle bir ederiz derdim." Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump, bu ifadelerle hem İran'ı hem de ABD Başkanı Biden'ı uyardı.

    Trumptan Bidena İranı uyar çağrısı

    Trump'ın bu açıklaması, ABD istihbaratının İran'ın Trump'a yönelik suikast iddiaları hakkında bilgi vermesinin ardından geldi. "Bence onlara bunu bildirmelisiniz çünkü bunu yapmanın en iyi yolu Başkanlık Ofisi aracılığıyladır, eski başkanlara veya başkan adaylarına herhangi bir saldırıda bulunursanız, dediğimiz gibi ülkeniz paramparça olur."

    İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın BM Genel Kurulu için ABD'de olduğunu belirten Trump ekledi: "Bu arada, bu hafta ülkemizde İran Cumhurbaşkanı var. Onu koruyan büyük güvenlik güçlerimiz var ve yine de eski başkanımızı ve ABD'nin bir sonraki başkanı olma yolundaki önde gelen adayı tehdit ediyorlar. Kesinlikle garip bir dizi durum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trumptan Bidena İranı uyar çağrısı

    Trump bir önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İran'dan hayatına yönelik "büyük tehditler" aldığını söylemişti.

    Trump, "Tüm ABD ordusu izliyor ve bekliyor. İran daha önce de bazı hamleler yaptı ama olmadı, tekrar deneyecekler." ifadelerini kullanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow