hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump yine çelişkili: Önce ''Aptalca'' dedi sonra teşvik etti!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kasım ayında gerçekleşecek ABD başkanlık seçimlerine günler kala, Cumhuriyetçilerin adayı Trump, erken oy kullanmayı hem eleştirdi hem de teşvik etti. Salıncak eyaletlerden Pensilvanya'da konuşan Trump, rakibi Kamala'yı "vergi kraliçesi" olarak eleştirerek, ekonominin kötüleştiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRUMP: ERKEN OY KULLANIM HAKKINIZ DA VAR, KULLANIN

    ABD'de 2020 seçimlerini kaybetme nedenlerinden birini erken oy verme olarak gören Cumhuriyetçilerin adayı Trump, bu hakka önce tepki gösterdi. "Şimdi 45 gün erken oy kullanabileceğiniz aptalca bir şeyimiz var. Acaba o 45 gün içinde ne oluyor? Hadi, bakın, şu oyları taşıyalım, orada yaklaşık bir milyon oyumuz var." dedi.

    Ardından ise, yine de oy kullanın dedi; "Dışarı çıkıp oy kullanmalıyız. Hemen başlayabilirsiniz. Bunu biliyorsunuz, değil mi?"

    Erken oy verme sisteminde, seçim gününde müsait olmayan ya da olası izdihamdan kaçınmak isteyen binlerce seçmen önceden sandık başına gidiyor. Cumhuriyetçiler, Demokratlara göre erken oy verme işlemini desteklemiyor.

    Trump, "Bugün buradayız çünkü önümüzdeki iki hafta içinde Pensilvanya'da erken oy kullanma başlayacak ve her birinizin dışarı çıkmasına ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''HARRIS ÜLKE EKONOMİSİNİ MAHVEDİYOR''

    Salıncak eyaletlerden biri olan Pensilvanya'daki seçim etkinliğinde konuşan Trump, Harris'i yine ekonomi üzerinden eleştirdi;

    "O tek başına bir ekonomik yıkım topu. Ve eğer dört yıl daha görevde kalırsa, radikal gündemi ekonomiyi enkaza çevirecek ve mali durumunuzu toza çevirecek. Bunu yaşamamalısınız. Buna sahip olamazsınız."

    TRUMP'TAN GÖÇMEN ELEŞTİRİSİNE DEVAM

    Trump'ın seçim etkinliğindeki bir diğer gündemi ise göçmenlerdi;

    "Kamala Harris bu seçimi kazanırsa, Pensilvanya'nın şehirlerini ve kasabalarını dünyanın dört bir yanından gelen kaçak göçmenlerle dolduracak ve Pensilvanya bir daha asla eskisi gibi olmayacak."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow