Terörden temizlenen bölgelere istihdam
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de terörden arındırdığı bölgeler kaderine terk edilmiyor. O bölgelerde yaşamın yeniden canlanması için istihdam alanları da oluşturuluyor. CNN TÜRK ekibinden Çağla Çınar ve kameraman Sercan Sever, Çobanbey Organize Sanayi Bölgesi'ne girdi, çalışmaları görüntüledi.
Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temizlendi. Huzur ve barışın yanında istihdam da sağlandı. Suriye'nin Çobanbey bölgesi gelişiyor. 350 dönüm üzerine inşa edilen organize sanayi bölgesinde, bin 138 imalathane bulunuyor. Organize sanayide ayakkabı, mobilya, tekstil, makine sanayi, demir doğrama ve plastik döküm gibi birçok sektör bulunuyor. Ancak bölge halkı genellikle ayakkabı sektöründe çalıştığı için sitenin büyük bir bölümünde ayakkabı imalathaneleri bulunuyor.
Organize sanayi bölgesi, iş insanlarına ihracat alanında da kolaylık sağlıyor. İmalathanelerde üretilen ayakkabılar, Irak başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. Üretim sürecinde 2 bin, inşaat sürecinde ise 3 binden fazla kişiye istihdam sağlanan organize sanayi bölgesinde hedef ise 20 binden fazla kişiye istihdam sağlamak.
Evlerinden olan Suriyeliler, harekat sonrası hem ülkelerine hem de işlerine yeniden kavuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik
İsrailli 4 esirin cenazeleri teslim edildi! Eleştiri oklarının hedefinde: Onlar ölür, Netanyahu ise kendini kurtarır
Dünyanın en iyi yumurtalı yemekleri belirlendi: Türkiye'den bu 4 lezzet listede!