''Tampon Bölge'' adı altında yıkım! İsrail Gazze'de 6 binden fazla binayı yıktı
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin sınırına yakın bölgelerinde sistematik olarak sivil yapıları yıkarak geniş bir “tampon bölge” oluşturdu. Bölgedeki askerler, İsrail'in amacını ve hedef aldığı sivilleri CNN International ekibine anlattı. Verilen bilgiler, İsrail'in Gazzelileri nedensizce hedef aldığını bir kez daha ortaya koydu.
İSRAİL, "TAMPON BÖLGE" DİYEREK ÖLDÜRDÜ
Gazze içinde, İsrail sınırına en yakın olan geniş araziler bir çorak araziye dönüştürülmüş durumda. Sınırın yaklaşık 800 metre yakınına kadar olan neredeyse her bina yıkıldı. İsrail ordusu, Filistin'e ait yaklaşık 57 km² bir alanı dümdüz ederek Gazze topraklarının yaklaşık %16'sında bir tampon bölge oluşturdu.
Bu görüntüler, yıkımlar hâlâ devam ederken yaklaşık bir yıl önce CNN International tarafından kaydedildi.
Bu bölge Filistinliler için tamamen yasaklandı. Bu sınırsız, işaretlenmemiş çevreye adım atan bazı Filistinliler öldürüldü.
İsrail askeri, kendilerine bu emrin verildiğini söyledi.
Savaş boyunca, bir zamanlar ekonomik merkez olan bu bölge yerle bir edildi. CNN'in coğrafi konum doğrulaması yaptığı bu video, Gazze'deki bu fabrikanın yıkımını gösteriyor. Fakat bu bölgede sadece fabrikalar yıkılmadı. Sınırdan yaklaşık 1 kilometre içeriye kadar net bir yıkım hattı oluşturuldu.
Konutlar, seralar, barakalar, fabrikalar, ne varsa düz edilmesi emredildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...
Orta Doğu'da ve dünyada tansiyon yüksek! Türkiye'den İran'a 5 kritik uyarı
El Salvador: "ABD'den sınır dışı edilen çete üyeleri rastgele seçilmiyor" dedi... 'Yazım hatası' iddiaları...
ABD’de Demokratlar kampanya başlattı: Elon Musk'ı kovun