Suudilerin mobil uygulaması kadınları kısıtlıyor mu?
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'nın kurduğu bir nevi e-Devlet Mobil uygulaması eleştirilerin hedefinde. Devletin kadınları kontrol ettiği iddiaları üzerine Apple ve Google kullanıcılara uygulamayı kaldırmalarını önerdi. Ancak Riyad yönetimi iddiaları reddediyor.
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'nın 2015 yılında kurduğu uygulama ile Suudi vatandaşları, devlet ile ilgili tüm işlemlerini buradan, bürokrasiye takılmadan gerçekleştirebiliyor.
Suudiler uygulama ile 160 devlet hizmetinden faydalanıyor.
Elektronik formlar, hac başvurusu, pasaport işlemleri, trafik kontrolleri, kamu hizmetleri, hastanelerden randevu talepleri bunlardan bazıları.
Ancak New York Times gazetesinin bir haberi, dikkatleri uygulamanın üzerine çekti.
Habere göre, Suudi yönetimi uygulama sayesinde kadınları izliyor, hatta üzerlerinde kontrol kuruyor.
Öyle ki tartışmaya Apple ve Google da dahil oldu ve kullanıcılardan uygulamayı kaldırmalarını istedi.
Ancak Riyad yönetimi iddiaları reddediyor. Onlara göre, kadınlar uygulama ile kısıtlanmıyor daha da özgürleşiyor.
Uygulama ile Suudi kadınların, başlarında bir erkek olmadan seyahat izni alabildiğine, diğer tüm devlet işlerini tek başlarına gerçekleştirdiklerine dikkat çekiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik