Suriyeliler umutla yakınlarını arıyorlar...
Suriye'de Esad rejiminin düşmesinin ardından muhalifler hapishanelerin kapılarını açtı ve Suriyeliler yıllarca mahkûm olan yakınlarını aramaya koyuldu. Şanslı olanlar sevdiklerini bulabildi ama hâlâ yakınlarına ulaşamayanlar var.
Suriye'de 61 yıllık Baas rejimi çöktü. Beşar Esad ülkeden ayrıldı. Suriye'de kontrol, Ebu Muhammed el-Colani liderliğindeki Heyet Tahrir el-Şam'a geçti.
Ancak rejim arkada büyük bir bilinmezlik bıraktı. Çünkü Esad döneminde hapse atılanlar, gözaltına alınanlar şimdi serbest bırakılsa da hâlâ ulaşılamayan Suriyeliler var. Aileler, muhaliflerin hapishanelerin kapılarını açmasından bu yana sevdiklerini ve yakınlarını arıyor.
Bu görüntüler ise başkent Şam'daki bir hava üssünden. Yetkililerin burada kimlikler olduğunu söylemesi üzerine yakınlarını bulmak isteyenler buraya akın etti. Saatlerce kimlikleri taradılar.
Esad'ın işkence merkezi olarak bilinen Sednaya hapishanesinde birçok ceset bulunmuştu. Dolayısıyla Suriyeliler, yakınlarının ölmüş olma ihtimalini bilse de onları aramaya devam ediyor.
SON DAKİKA
-
01. 16
ABD genelinde Trump ve Elon Musk karşıtı gösteri!
-
23. 40
İBB'deki yolsuzluk soruşturmasında aranan Kaan Ketenci yakalandı
-
23. 32
Artvin'de iki mahalle arasında 50 metrelik asansör
-
23. 19
Bakanlık, kreşte darp olayına ilişkin müfettiş görevlendirdi
-
23. 12
Trump: ''Dirençli olun, kolay olmayacak''
-
22. 14
Portakal Çiçeği Karnavalı'nda renkli görüntüler! Kortej geçişine büyük ilgi
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Trump 'Pandora'nın kutusunu açtı: Yüzde 10 hesabı
Macron'dan Trump'a vergi tepkisi: Acımasız ve dayanaksız
Tarife listesini duyuran Trump’tan yeni mesaj: Ameliyat tamamlandı, hasta hayatta ve iyileşiyor!
Musk için DOGE defteri kapanıyor mu? Bir sonraki hamlesi belli oldu: Vance duyurdu...
SON DAKİKA! Tek dertleri Türkiye! AŞİL KALKANI için dudak uçuklatan bütçe!