hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sudan'da tahliyeler başladı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Sudan'da ordu ile paramiliter grup arasında çatışmaların başlamasıyla bölgede mahsur kalanların ülkeden çıkışı için harekete geçildi. İngiltere, ABD, Fransa, Çin ve Suudi Arabistan tahliyelere başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her yerden çatışma sesi geliyor, ülkeyi terk etmek için tam anlamıyla zamana karşı bir yarış var.

    Sudan'da ordu ve paramiliter hızlı destek güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken, bölgede mahsur kalanların tahliyesi başladı.

    ABD, İngiltere, Fransa ve Çin, Sudan'dan vatandaşlarını çıkarıyor. Haberi, Sudan ordusu verdi.

    İngiltere'yse beklenmedik ihtimallere karşı hazırlandıklarını söyledi. Çünkü önceki tahliye planları güvenlik endişeleri nedeniyle yapılamamıştı. Tahliye edilecekler için plan, önce başkent Hartum'a getirmek, sonrasında askeri uçaklarla ülkeden çıkarmak.

    Sudanda tahliyeler başladı

    Suudi Arabistan da kardeş ülkeden kendi vatandaşlarını çıkarmak için harekete geçti. Devlet televizyonu, Suudilerin liman şehri Cidde'de toplandığını ifade duyurdu.

    Tahliyeleri zorlaştıransa, Hartum'daki uluslararası havaalanının kapanması. Ülkede çatışma bir haftayı aşkın süredir devam ediyor.

    Ramazan Bayramı kapsamında ordu ve paramiliter hızlı destek güçleri ateşkes kararı almıştı, ancak iki taraf da karara uymadı.

    Birleşmiş Milletler’e göre, çoğunluğu kadın ve çocuk olan 20 bin kişinin sınırdan Çad'a geçti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow