hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA! Ukrayna Rus toprağı Kursk’ta ilerliyor! Zaporijya’da nükleer santralde patlama! Putin ne yapıyor?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya’yı ve Putin’i en iyi bilen gazetecilerden biri olan CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz, canlı yayında Ukrayna’nın Rusya topraklarına yaptığı son saldırıyı ve nükleer santralde meydana gelen patlamaya dair önemli açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyamend Kaçmaz, Putin’in;  Zaporijya’daki nükleer santraldeki patlama ve Kursk bölgesindeki Ukrayna ilerleyişi ile ilgili acil toplantı yaptığını söyledi ve şunları aktardı:

    Rusya Devlet Başkanı Putin, yaşananlar sonrası acil bir toplantı kararı aldı. Hem Kremlin hem de kolluk kuvvetleri başkanları ile toplandı. Toplantıda çok net konuştu: “Ukrayna müzakerelerde elini güçlendirmek için bu adımı attı. Çok sert cevap vereceğiz. Kiev rejiminin müzakerelere dönmemesinin sebebi buymuş. Rusya’nın bütününe darbe vurmak istediler. Sivil insanlara saldıranlarla, nükleer santrallere saldıranlarla ne oturup konuşabilirsiniz. Planlarımızı sonuna kadar hayata geçireceğiz.”

    DÜNYANIN GÖZÜ YARINKİ KRİTİK GÖRÜŞMEDE

    Yarın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile Putin bir görüşme gerçekleşecek. Tüm dünya bu açıklamalara ve görüşmelere kilitlenmiş olacak. Mahmut Abbas’ın görüşme sonrasındaki durağı ise Türkiye. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 14-15 Ağustos'ta Türkiye'yi ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü de TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow