Son dakika... Taliban, Pencşir vilayetinin tamamen kontrol altına alındığını duyurdu
Taliban, Afganistan'ın Pencşir vilayetini tamamıyla kontrolüne aldığını duyurdu.
Afganistan'da direnişin olduğu tek bölge Pençşir'de direniş güçleri ciddi bir kayıp verdi. Bölgeyi kontrol eden grupların sözcüsü Fehim Deşti, Taliban'la süren çatışmalarda hayatını kaybetti. Kısa bir süre sonra Taliban, Pençşir'in kontrolünü aldıklarını duyurdu.
Ahmet Şah Mesut’un oğlu Ahmed Mesud'un liderlik ettiği Afganistan Ulusal Direniş Cephesi Pençşir'de hakimiyetini sürdürüyordu. Ancak Taliban'ın ilerleyişi devam etti. Ahmed Mesud'dan Taliban'a "itidal" çağrısı geldi. Mesud, Taliban'ın güçlerini Pencşir ve Andarab'dan çekmesi halinde müzakereye hazır olduklarını duyurdu.
Afganistan halkının büyük çoğunluğunun Müslüman olduğunu belirten Mesud, Taliban’ın Pençşir ve ilçelerinde "Cihad etmesinin" dini ve insani bir anlamı olmadığını belirtti.
Tacik liderin çağrısına Taliban'dan henüz yanıt gelmezken, Pençşir'den kritik haberi Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid duyurdu. Mücahid, Pençşir vilayetinin kontrolünü tamamen ele aldıklarını açıkladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2 hafta önce taburcu olan Papa’dan sürpriz: Aziz Petrus Meydanı'nda halkı selamladı
Suriye'de İsrail'in saldırı düzenlediği T4 Hava Üssü görüntülendi
Zelenski'den Türkiye’ye Güvenlik Garantisi Teklifi
'Konyalı Trump' ABD Senatosu'nda Tarihe Geçti
HABER... Trump 'Pandora'nın kutusunu açtı: Yüzde 10 hesabı