hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ || Hizbullah drone'ları İsrail üssünü böyle vurdu! SANİYE SANİYE DRONE KAMERASINDA O ANLAR

    KAYNAKCNN TÜRK

    Lübnan merkezli Hizbullah, İsrail’e yönelik yeni bir saldırı düzenledi. İsrail’in kuzeyindeki bir askeri üssün, Hizbullah’a ait drone'larla hedef alındığı bildirildi. Saldırı anına ait görüntüler, örgüte yakın kaynaklar tarafından yayınlandı ve sosyal medyada hızla yayıldı. CNN TÜRK Editörü Enver Kaptanoğlu füze taşıyan drone'ların saldırı anlarını canlı yayında yorumladı ve dikkat çeken detaya işaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Editörü Enver Kaptanoğlu detayları şu ifadelerle aktardı;

    Aslında Hizbullah’ın drone'lu olarak düzenlediği ilk büyük saldırı değil. Hizbullah, 6 Mayıs 2024 tarihinde Lübnan-İsrail sınırına sıfır noktasında bulunan Metula şehrinde bulunan İsrail askeri üssüne, özellikle patlayıcı taşıyan dronelarla düzenlediği saldırının görüntülerini paylaşmıştı.

    Ben bugün aynı konu gündeme gelince bunu hatırlayarak tekrar paylaşmak istedim. Görüntülerde göreceğiz; drone’nun yanında iki tane füze taşıdığını görüyoruz. O füzeleri ateşliyor. Ateşledikten sonra ancak İsrail savunma sistemi füzeler ateşlenerek üstteki noktaları vuruyor ancak drone ateşlendikten sonra İsrail tarafından etkisiz hale getiriliyor. Drone vuruluyor, füzeler ateşlenmiş oluyor. Aşağıda bulunan askeri araçlar vurma anlarını görebiliyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce Hizbullah buna benzer bir saldırı gerçekleştirmişti. Bu saldırıda kullandığı İHA’nın özellikleri ise 120 km’lik bir menzil, saatte 370 km hıza ulaşıyor ve 40 kilo kadar patlayıcı taşıyabiliyor. Dolayısıyla üzerinde dün akşam ne kadar patlayıcı vardı bilmiyoruz ama belli ki bayağı yüklü bir şekilde patlayıcı yüklüydü ve o noktaya gelerek saldırıyı gerçekleştirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow