Son Dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya'da: Özgür Filistin Devleti geciktirilemez
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Endonezya'da Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında, 'Başkenti Doğu Kudüs olan özgür Filistin devletinin kurulması daha fazla geciktirilemez. Gazze huzura ermeden Filistinliler huzura kavuşmadan bölgedeki diğer ülkelerin de huzura kavuşması mümkün değil' ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;
Bugün de Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği konseyimizin birinci yılı vesilesiyle bir aradayız. Sayın Cumhurbaşkanına ve Endonezya makamlarına samimi misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum.
Bu sene diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 75. yıl dönümünü tesis ediyoruz. Ancak Endonezya ile tarihi ve beşeri dayanışmamız bundan 400 yıl öncesine dayanıyor. Bugünkü konsey toplantısında münasebetlerimizi daha da kurumsallaştırmış olduk. Gerek değerli kardeşim Prowobo ile görüşmemizde gerek heyetler arası görüşmede ilişkilerimizi kapsamlı şekilde ele aldık.
Filistin ve Suriye başta olmak üzere güncel ve bölgesel meselelerde fikir teatisinde bulunduk.
Bu çerçevede enerji, tarım, ticaret ve savunma sanayii, iletişim ve eğitim gibi çeşitli alanlarda 12 mutabakat metnini huzurlarınızda imzaladık. Ayrıca ilişkilerimizin geleceğine yön veren kapsamlı bir ortak bildiriyi kabul ettik.
Savunma sanayinde mevcut projeleri ve ilave iş birliği imkanlarını gözden geçirdik. Görüşmelerimizde ticaretimizin 10 milyar dolar seviyesine yükseltilmesine yönelik çalışmaları ele aldık.
'GAZZE'NİN İNŞASINDA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ'
Altını çizerek ifade etmek istiyorum başkenti Doğu Kudüs olan özgür Filistin devletinin kurulması daha fazla geciktirilemez. İsrail'in 15 ay süren saldırıları neticesinde oluşan zararın toplamı 100 milyar dolara yaklaşıyor. Hukukta prensip, zararın müsebbibinden tahsil edilmesidir. Gazze huzura ermeden Filistinliler huzura kavuşmadan bölgedeki diğer ülkelerin de huzura kavuşması mümkün değil.
Aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Oval Ofis’teki görüşmede büyük aksilik! Meloni devreye girdi…
Ukrayna’da Paskalya ateşkesi: Barış için fırsat mı, stratejik hamle mi? Dikkat çeken analiz...
Papa Françesko'nun Gündemi: Türkiye!
Meloni, Trump’ı ikna edebilecek mi? Gözler Beyaz Saray’daki görüşmede…
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!