hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA | CNN Türk Bombalanan Beyrut merkezinde!

    Son dakika haberine göre, CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, bombalanan Beyrut'un merkezinde yaşanan gelişmeleri anbean aktarıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Lübnan'ın başkenti Beyrut'un şehir merkezinde 2 patlama meydana geldi. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Beyrut'un merkezinde şiddetli bir patlama meydana geldiğini açıkladı.

    SON DAKİKA | CNN Türk Bombalanan Beyrut merkezinde

    Öztürk, 'Olay yerinde çok sayıda ambulans var. İtfaiye araçları var. Olay yerine kimse alınmıyor.' ifadelerini kullandı.

    2 PATLAMA OLDU

    İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sürüyor. İsrail ordusu, başkent Beyrut’ta iki binaya hava saldırısı düzenledi. Lübnan basını, saldırıların Beyrut’un merkezine düzenlendiğini aktararak, saldırıda Hizbullah’ın üst düzey isimlerinden olan Hizbullah’ın eski lideri Hasan Nasrallah'ın kayınbiraderi Wafiq Safa olduğunu iddia etti. Safa’nın akıbeti ve saldırıdaki ölü ve yaralı sayısı henüz bilinmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İSRAİL'N LÜBNAN'A SALDIRILARINDA 2 BİN 141 KİŞİ ÖLDÜ

    Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

    Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 141 kişi hayatını kaybetti.

    Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

    Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow