Simpsonlar'dan bir kehanet daha! YİNE Mİ BİLDİ? Bir ülke karanlığa gömüldü!
Dünyanın en popüler animasyon dizilerinden biri olan The Simpsons bir kehanetiyle daha gündeme geldi. Dizi bu kez 28 Şubat 2025'i işaret etti. Yeni tahmin herkesi endişelendirdi.
SİMPSONLAR YİNE Mİ BİLDİ?
Dizinin 1998 yılında yayınlanan bölümünde tüm kasabada tam bir elektrik kesintisi yaşanıyor. Çalışan araç yok, elektrik yok, cep telefonu yok.
Benzer şekilde, 2023 yılında yayınlanan bir bölümde 28 Şubat 2025'ten sonra enerji kalmayacağından bahsediliyor.
Dizinin hayranları şimdi yarını bekleyedursun ama Güney Amerika ülkesi Şili'den öyle görüntüler geldi ki belki de 28 Şubat'ı beklemeye gerek kalmadı.
TÜM ÜLKEDE ELEKTRİK KESİNTİSİ HAYATI DURDURDU
Ulusal basında çıkan habere göre, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi 8 milyondan fazla kişiyi etkilerken hayatı durma noktasına getirdi.
Hükümet, ülkenin neredeyse tamamının elektriksiz kalmasının ardından OHAL ilan etti ve başta başkent Santiago olmak üzere birçok bölgede sokağa çıkma yasağı getirdi.
Elektrik kesintileri, ulaşım ve günlük yaşamı sekteye uğratırken özellikle Santiago'da trafikte büyük kaos yaşandı.
Şili'de bankacılık, finans, madencilik ve ticari faaliyetler durdurulurken, kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla binlerce polis ve asker kritik noktalarda görevlendirildi.
Yerel basında çıkan haberlerde, bazı bölgelerde elektriğin yeniden verilmeye başlandığı ancak bunun sonucunda birçok buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve diğer ev aletinin zarar gördüğü bildirildi.
-Boric, elektrik kesintisinden özel sektörü sorumlu tuttu
Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yaptığı açıklamada, milyonlarca insanı mağdur eden bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.
Boric, "Bugün yaşananlar hepimizi öfkelendiriyor. Bir ya da birkaç şirketin sorumsuzluğu yüzünden milyonlarca insanın günlük yaşamı olumsuz etkilendi. Sorumluların hesap vermesini sağlayacağız. Ayrıca kurumların düzgün işlemesini ve bu acil durumun bir an önce sona ermesini istiyoruz." dedi.
Elektrik kesintisinden "ISA Chile" şirketini sorumlu tutan Boric, "Bazı bölgelerde elektriğin yeniden sağlandığını biliyoruz ancak durum hala istikrarsız. Bu nedenle dikkatli hareket etmeliyiz. Askeri personel, polis ve soruşturma ekipleri sahada görev yapıyor." ifadelerini kullandı.
-Binlerce yolcu olumsuz etkilendi
Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde kesinti, sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkan binlerce yolcuyu mağdur etti.
Duraklarda uzun kuyruklar oluşurken, otobüs ve taksi hizmetlerinin de aksaması nedeniyle birçok kişi evlerine dönmekte zorlandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Tarihe ışık tutacak gelişme! Pompei'de gizemli keşif
Dünya onu konuşuyor: SİNEK yakalandı! Soruya yanıtı “seni seviyorum anne” oldu
Zelenski ‘risk altındasınız’ diyerek açıkladı: Putin’in hedefinde 5 ülke daha var…
Yatırımcı vizesi bitiyor, yerine 5 milyon dolarlık "altın kart" geliyor! Trump hesabını yaptı: "10 milyon satarsak 50 trilyon dolar eder"
O anlar damga vurdu! Beyaz Saray'a ziyareti çok konuşuldu: Şaka ve jest var anlaşma yok