hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şevçenko: Ülkeme yardım etmeye çalışıyorum

    Ukrayna futbolunun en büyük isimlerinden Andriy Şevçenko savaş nedeniyle hayatının tamamı değiştiğini söyledi. CNN International'a konuşan Ukraynalı yıldız, artık futbol maçı bile izlemediğini tüm odağının ülkesinin işgalden kurtulması olduğunu dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna'nın en ünlü futbolcularından Andriy Şevçenko, CNN International'dan Becky Anderson'a konuştu. Efsane futbolcu Rusya, Ukrayna'yı işgal etmeye başladığından beri memleketini dört kez ziyaret etmiş ve gördüğü yıkım karşısında her seferinde büyük bir üzüntü yaşamış. Şevçenko Rusların yerle bir ettiği İrpin'deki bir futbol sahasının yeniden inşasına yardımcı oluyor. Ama tek yaptığı bu değil.

    Andriy Şevçenko, “Savaş başladığından beri benim için her şey değişti. Sadece ülkeme yardım etmeye konsantre oldum. Futbol benim için ikinci planda geliyor. Maç izlemeyi bile bıraktım. Savaş başladığından bu yana sesimi gerçekten kullanabileceğimi fark ettim. Ülkeme farklı bir projede yardım etmeye çalışıyorum. Ukrayna'da olanlarla ilgili doğruları söyleyebilirim. Ukrayna’da savaş hiç durmadı. Ukrayna'ya yakın olmak ve yardım etmek çok önemli.” ifadelerini kullandı.

    Şevçenko Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'yi de övdü. Andriy Şevçenko, “Muhtemelen ülkesini en zor döneminde yönetiyor. Ülkenin geleceği adına hayati bir dönemde ülkesinde kalmaya karar verdi. Çevresindekileri birleştirdi, işte biz böyle direnişi sağlıyoruz. O hala ülkesine liderlik yapıyor ve ülkesini özgür kılmak için her şeyi deniyor.” sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow