hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SERT TEPKİ! ‘İsrail barış seçeneğini unutturdu’

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Birleşmiş Milletler Müslüman ve Arap Ülkeler Dışişleri Bakanları Basın Toplantısı’nda İsrail'e mesaj yolladı. Ürdünlü Bakan Safadi, Filistin devleti kurulduğu takdirde tüm Arap ülkelerinin İsrail’in güvenliğini garanti edeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Birleşmiş Milletler’de Müslüman ve Arap Ülkeler Dışişleri Bakanları Basın Toplantısı’nda araya girdi. Filistin Devleti kurulduğunda "Hepimiz İsrail’in güvenliğini garanti etmeye istekliyiz" dedi.

    -          “Biz burada 57 Arap ve Müslüman ülke tarafından görevlendirilen bir komitenin üyeleriyiz. Size çok açık bir şey söyleyebilirim ki; hepimiz, İsrail’de olanların son bulması ve bir Filistin Devleti’nin kurulmasına izin verilmesi halinde İsrail’in güvenliğini garanti etmeye istekli ve hazırız”

    Safadi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun iki devletli çözümü istemediğini ve savaş dışında bir şey bilmediğini söyledi.

    -          “O iki devletli çözümü istemiyor ve eğer iki devletli çözümü istemiyorsa, İsrailli yetkililere savaş dışındaki nihai kararlarını sorar mısınız? Savaş, savaş ve savaş dışında bildikleri bir şey var mı?”

    Ayman Safadi, İsrail hükümetinin yıllardır insanlara barış seçeneğinin olduğunu unutturduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -          “İsraillilere, ‘Savaşa devam edeceğim, şunu öldüreceğim, şunu yok edeceğim’ dışında önerilerinin ne olduğunu sorabilir misiniz? İsrail hükümeti 30 yıldır insanları barışa ikna etme çabalarını öldürdü”

    Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi, barış planlarının hazır olduğunu net bir şekilde ifade etti.

    -          “Sonuç olarak barış istiyoruz ve barış için bir plan hazırladık. Herhangi bir İsrailli yetkiliye barış planlarının ne olduğun sorun. Hiçbir şey elde edemezsiniz, çünkü yalnızca ilk adımı düşünüyorlar”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow